Storytelling

Sagoberättande


I mitt arbete med sagoberättande har jag samlat och bearbetat en mängd folksagor och berättelser från världens alla håll och kanter. I samspel med publiken skapar jag ett berättarrum där sagorna framförs till musik, fysisk gestaltning och enkel rekvisita.

Konta mig för att boka en sagoberättarstund.


Här nedan presenterar jag mina aktiva sagoprojekt. Priset för en sagostund (ca 2 timmar) är 3000:- inkl moms men det är förhandlingsbart och går att anpassa till olika typer av event.

Folksagor från

stora vida världen

En samling folksagor från världens alla håll och kanter. Genom små insiktsfulla berättelser tas lyssnaren med på en resa till fjärran land där vi får möta folk från andra kulturer. Det är enkla sagor som passar för barn i alla åldrar.

Sångfestens heliga gåva

en inuitsaga från grönland som handlar om hur folket fick gåvan att hålla sångfester av örnarna. I den här sagan får vi reda på hur det gick till när människorna för första gången lärde sig jordens sånger och hur de genom musiken och dansens kraft återfann glädje, livskraft och ljus  i mörkret.

Bland tomtar & troll

Följ med till de Bauerska trollskogarna och bekanta dig med de väsen som lever där. En samling folksagor från det nordiska kulturarvet, som är fyllda av magi, mystik, äventyr och spänning.

Prinsessan Tuvstarr

"jo, de ha sett honom, långt, långt borta, snart är han här... och suset går vidare fram genom skogen, buskarna prassla och prata förtroligt, och de vita små starrblomstren buga och böja sig fram mot varann... och det blickstilla vattnet rör sig och mumlar: han kommer, han kommer"


Följ med prinsessan Tuvstarr & älgtjuren Långben Skutt ut på äventyr i den vilda skogen där många faror väntar...

Sagan om lilla Vill Vallareman

& de 4 stortrollen

" Det var för mycket, mycket länge sedan på den tiden, när det bara fanns troll i de mörka bergen och de stora, dunkla skogarna. Varje klyfta hyste en trollgubbe, och under jätteträdens slingrande rötter bodde de i kulor och gömmen.


Välkomna in i trollens värld där vi får möta de 4 stortrollen som kämpar om att bli trollkung över sjumilaberget. Men där bor också lilla Vill Vallareman. Han blåser i näverlur och vasspipa så det ekaar över myrar och skogsvidder, och är glad och lustig i både regn och sol.

Arla i urtid

Välkommen på en resa som har sin början i tidernas begynnelse. I en nyskapande gestaltning av vår förkristna skapelsemyt vävs mytologiska världar och varelser samman till ett äventyr utan dess like.

Med hjälp av sagoberättande och musik presenterar jag de väsen, gudar och jättar som hör hemma i den fornnordiska världsbilden.

För länge, länge sedan fanns inte den runda jorden med sina gröna skogar och blåa hav.

Solen lyste inte om dagen. Månen lyste inte om natten och inte heller stjärnorna. Det var alldeles mörkt.

Människor fanns inte. Djur fanns inte.

Inte ens det minsta lilla kryp fanns. Växt­er fanns inte. Inte några träd, inte några blommor och inte något gräs. Det fanns helt enkelt ingenting.


Men det fanns en stor tomhet, en jättestor spricka, en djup trång klyfta, den var som ett stort öppet gap. Därför kallades den stora klyftan för Ginnunga-gap...