blogg

5 / 11 - 23

Skattungbyn

I början av detta år flyttade jag tillbaks upp till Skattungbyn efter att ha bott 5 år i Uddebo. Min intention med flytten var att dedikera ett år till att utveckla mina praktiska färdigheter, moffla mina händer i jorden och ge eldkraft åt mina kreativa projekt... Så jag bestämde mig för att gå Skattungekursen som är en del av Mora Folkhögskola.

Inriktningen på kursen är ekologisk odling, självhushållning, hantverk och lokal organisering. Det är områden som jag under livet har kultiverat på de platser och med de vänner jag omgivits av.
Nu när kursen börjar lida mot sitt slut ser jag tillbaks på det år som varit och känner en djup tacksamhet över att ha fått tid att utveckla mina praktiska färdigheter kring jordliga ting i den lilla dala-byn på toppen av kratern, omgiven av djupa skogar

Bilder från instagram

Hantverk

Odling

Vad nästa kapitel blir i min livs-saga har jag ingen aning om, men jag ser fram emot ett nytt äventy!


4 / 11 - 23

Perspektiv i mångfald

Vi lever i en tid där informations-stormarna viner på våra sociala medier. I dessa gigantiska labyrinter av bilder, texter, filmer, memes, tummar, hjärtan och åsikter kan det ibland vara svårt att navigera. Samtidigt bär många av oss på en längtan att finna en social plattform där vi kan inspirera varandra genom att dela våra konstnärliga tolkningar och filosofiska perspektiv på den unika verklighet som var och en bär inom sig.


Den senaste tiden har jag sökt efter ett sådant "open source community" som kan fylla den funktionen, men inte hittat något optimalt. (med förhoppning om att en sådan plattform snart dyker upp...)


Här om dagen påminde en vän mig om Discord.

Discord är en chattjänst som främst är anpassad till den yngre generationens "gamers", men Discord används även för grupper som delar information och håller workshops inom olika områden.

Discord är gratis och chattfunktionen är enkel att förstå sig på. Det går att flera olika servrar där varje server kan ha flera olika textkanaler där det går att diskutera olika ämnen.

Så nu har jag skapat en server på Discord som heter "perspektiv i mångfald".

Serverns intentioner är:


* Att utforska olika ämnen genom att belysa det från flera perspektiv.

* Att utforska och utmana det narrativ vi blivit programmerade av genom vår uppväxt. Från familj, rellationer, skolan, samhället m.m.

* Att ge inspiration till varandras konstnärliga uttryck och skapa nya kreativa sammarbeten.

* Att på ett ödmjukt och ansvarsfullt sätt spegla våra tankar och åsikter i varandra för att få nya perspektiv på världen och växa som människor.

* Att utforska nya forum på internet där vi kan dela våra inre världar.

* Att gynna mångfalden.

Exempel på textkanaler som finns i servern:


* Aktuella händelser i världen

* Naturens visdom

* Artificiell intelligens

* Ondska och godhet

* Hälsa

* Samhällsutveckling

* Maskulinitet / femininitet

* Aktivism

* Det konstnärliga uttrycket

* Konstnärliga sammarbeten

Om du är intresserad av att fördjupa dig i något av dessa ämnen kan du gå med i "perspektiv i mångfald servern" på Discord så bubblar vi vidare där. Om du har idéer på nya ämnen kan du ge tips i kommentarerna eller starta din egen server på Discord.

Tar gärna emot tips på fler alternativa plattformar / communitys där vi kan mötas och dela våra världar.

Inbjudningslänk hittar du här: https://discord.gg/y5AXyCx9